یک ابزار دیجیتال برای اتصال به اینترنت باید از پروتکل‌ها فراوانی عبور کند . هر وسیله هوشمندی برای اتصال به اینترنت نیازمند دریافت یک آدرس اینترنتی است که IP نام دارد. IP مخفف Internet Protocol است که در سال‌های گذشته نسخه‌های جدیدی از آن معرفی شده است.

اینترنت پروتکل

IP  مخفف عبارت Internet Protocol است که مدل فنی ارسال و دریافت پکت ها در اینترنت را به همراه آدرس فرستنده و گیرنده در شبکه‌ی اینترنت مشخص می‌کند. بسیاری از شبکه‌ها مفهوم IP را با یک پروتکل در سطح بالاتر با نام TCP ترکیب می‌کنند که یک ارتباط مجازی بین گیرنده و فرستنده در شبکه‌ی کامپیوتری ایجاد می‌کند.

 با استفاده از آی پی می‌توان یک بسته را آدرس‌دهی و آن را به شبکه اینترنتی فرستاد، با آنکه گیرنده و فرستنده بهم وصل نیستند. با استفاده از TCP/IP یک ارتباط بین دو طرف روی شبکه‌‌ی ارتباطی موجود ایجاد می‌شود که از طریق آن می‌توان پیام‌ها را در یک زمان مشخص بین دو طرف ارسال و دریافت کرد.

نسخه‌های اینترنت پروتکل

دو نسخه جدید برای اینترنت پروتکل وجود دارد که شامل IPv4 و IPv6 است و شرکت ها در حال پشتیبانی از آن هستند . IPv6 رامیتوان یک انقلاب برای پروتکل های اینترنت خواند.

 IPv4 چیست؟

IPv4 یا اینترنت پروتکل نسخه‌ی ۴ چهارمین نسخه از پروتکل اینترنت است که از آن برای شناسایی ابزارهای دیجیتال روی شبکه اینترنت استفاده می‌شود. اینترنت پروتکل طراحی شده است تا از آن برای ایجاد ارتباط بین سیستم‌های متصل به هم برای ارسال پکت ها توسط شبکه‌ی ارتباطی استفاده شود.

اینترنت پروتکل نسخه‌ی ۴ پرمصرف‌ترین پروتکل اینترنتی است که از آن برای ارتباط ابزارهای دیجیتال با یکدیگر و همچنین شبکه‌ی جهانی اینترنت استفاده می‌شود.IPv4آدرس‌دهی ۳۲ بیتی ارائه میدهد که با استفاده از آن می‌توان ۲ به توان ۳۲ آدرس اینترنتی را (بیش از چهار میلیارد) ایجاد کرد. با توجه به گسترش اینترنت و افزایش تعدادابزارهای دیجیتالی که به اینترنت متصل می‌شوند، پیش‌بینی می‌شود تعداد آدرس‌های مبتنی بر نسخه‌ی چهار در آینده‌ی نزدیک تمام شود، چراکه هرروز شاهد افزایش ابزارهای دیجیتال نظیر گوشی‌های هوشمند، لپتاپ، تبلت‌ها، و کنسول‌های بازی با قابلیت اتصال به اینترنت هستیم.

متخصصان شبکه، اینترنت پروتکل نسخه‌ی ۶ را برای همین دلیل یعنی پوشش نیاز به آدرس‌های بیشتر ایجادکرده اند.

 IPv6 چیست؟

اینترنت پروتکل نسخه‌ی ۶ جدیدترین پروتکل اینترنت برای اختصاص آدرس آی پی است. این پروتکل جدید به عنوان جایگزینIPv4 معرفی شده است.

IPv6 آخرین نسخه پروتکل اینترنت است که دستگاه ها را از طریق اینترنت شناسایی می کند. هر دستگاهی که از اینترنت استفاده می کند از آدرس آی پی منحصر بفرد خود به منظور برقراری ارتباط اینترنتی بهره می برد. به این ترتیب،آدرس آی پی درست مثل آدرسهای دقیق محل زندگی و یا کار هر شخصی و همانند کد پستی مورد نیاز برای ارسال ایمیل است. نسخه فعلی یا همان IPv4، از یک طرح آدرس ۳۲ بیتی برای حمایت از ۴٫۳ میلیارد دستگاه استفاده می کند که به نظر می رسید کافی باشد IPv6 برای جایگزین شدن با IPv4 طراحی شده است، اما فعلا و تا زمان موردنظر از هر دو پروتکل به‌صورت هم‌زمان استفاده خواهدشد تا اینکه IPv6 به‌صورت کامل جای پروتکل قبلی را بگیرد.یکی دیگر از دلایل طراحی IPv6 این است که افزون بر داشتن آدرس‌های بیشتر برای اتصال ابزارهای دیجیتال بیشتر در مقایسه با IPv4، ظرفیت انتقال اطلاعات در شبکه اینترنت یا همان ترافیک را افزایش دهد.

 مزایای استفاده از IPv6چیست؟

 IPv4 یک بستر برای آدرس‌ های اینترنتی است که کشورهای جهان از آن استفاده می‌کنند اما کمبود این آدرس ها باعث مشکلاتی برای شرکتهای دولتی و خصوصی در  تمامی کشورها شده است، برای رفع آن ورژن جدیدی به نام IPV6 در بیشتر کشورهای جهان اجرا شده و یا در حال پیاده‌سازی است. مزایای نظام آدرس‌دهی IPV6 که در سند راهبردی گذر به این نظام به آن اشاره شده‌ است شامل:

·        افزایش فضای آدرس‌دهی

·        پیکربندی خودکار

·        امنیت بالاتر

·        مسیریابی کاراکتر

·        سهولت در ارتباطات چندگانه

·        پشتیبانی قوی از امکانات چندبخشی 

·        نیاز نداشتن به (Network Address Translation)

·        نداشتن تداخل با آدرس‌های خصوصی یا درون شبکه‌ای

·        مسیریابی مالتی‌کست بهتر

·        هِدِر بسته‌ها با فرمت ساده‌تر

·        مسیریابی بهینه و ساده

·        بهبود حقیقی کیفیت خدمات به‌ شکل ملموس برای کاربر (QoS) 

·        پشتیبانی از تشخیص هویت داخلی

·        انعطاف‌پذیری بالا

·        مدیریت راحت‌تر و نیاز نداشتن به DHCP سرور

IPv4 از آدرس‌های ۳۲ بیتی استفاده می‌کند، حال آنکه در IPv6 از آدرس‌های ۱۲۸ بیتی استفاده می‌شود.

تفاوت بین IPv4 و IPv6 چیست؟

IP  یک آدرس با ساختار دو دو است که برای درک راحت تر کاربران به‌صورت اعداد ده‌دهی در قالب یک رشته نمایش داده می‌شود. برای مثال یک آدرس اینترنتی مبتنی بر IPv4 به‌صورت چهار دسته عدد سه‌تایی نوشته می‌شود که توسط یک نقطه از هم جدا می‌شوند. هر یک از چهار دسته عدد سه‌تایی می‌تواند مقادیر صفر تا ۲۵۵ داشته باشد. برای مثال ۱.۱۶۰.۱۰.۲۴۰ یک آدرس اینترنتی مبتنی بر IPv4 است.

IPv6 یک آدرس اینترنتی ۱۲۸ بیتی است که به‌صورت هگزادسیمال (دستگاه اعداد مبنای ۱۶) نوشته می‌شود و  اجزای آن با استفاده از کالِن از هم منفک می‌شوند. در دستگاه هگزادسیمال، علاوه بر اعداد ۰ تا ۹، اعداد ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ با حروف A تا F نمایش داده می‌شوند. برای مثال 3ffe:1900:4545:3:200:f8ff:fe21:67cf یک آدرس اینترنتی مبتنی بر IPv6 است.

همانطور که گفته شد پروتکل IPv4 از آدرس‌های ۳۲ بیتی تشکیل شده است بدین معنی که این فضا اجازه آدرس ‌دهی حدود ۴٫۳ میلیارد آدرس را می‌دهد  در حالی کهIPV6 از آدرس وب ۱۲۸ بیتی تشکیل شده که ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد. از آنجا که نسخه ۴ پروتکل اینترنت دیگر توان پاسخگویی نیازها را ندارند به همین علت عبور از نسخه ۴ به نسخه ۶ امری ضروری است.

 

 


شبکه و وب اینترنت ,پروتکل ,یک ,آدرس ,·        ,استفاده ,است که ,اینترنت پروتکل ,از آن ,آدرس اینترنتی ,استفاده از ,اینترنت پروتکل نسخه‌ی ,آدرس اینترنتی مبتنی ,اینترنت استفاده می‌شودمنبع

هرآنچه که باید از پشتیبانی شبکه بدانید

آرامش را به سازمان خود برگردانید

lan network

بررسی شبکه

ipv4 vs ipv6

آشنایی با توپولوژی شبکه

انواع شبکه

مشخصات

آخرین جستجو ها

ZIBACHIZ دانلود آهنگ جدید shotormorq storekade2 آپشن خودرو | گندم کار کولر گازی و اسپلیت سه سوته خرید کن تحویل بگیر خرید اینترنتی تردمیل باشگاهی فیلتر شنی درسکار